Menu close

SAŁATY

krewetki na rukoli z różowym sosem     62

sałata z grillowanym kurczakiem i różowym sosem        49

sałata z awokado i rakami         55

sałata z opiekanym kozim serem i orzechami włoskimi  49

 

PRZYSTAWKI ZIMNE

tatar po polsku             54

śledź holenderski         35

nóżki w galarecie          35

cielęcina w sosie tuńczykowym            49

tatar po francusku         54

pasztet z dziczyzny z marynowanymi grzybami45

carpaccio z rukolą i parmezanem           52

 

PRZYSTAWKI GORĄCE

szwajcarskie placki ziemniaczane   z czerwonym kawiorem        65

jajka faszerowane         39

pierogi ruski     42

pierogi z cielęciną         46

pierogi z mięsem i duszoną cebulą        44

krewetki z patelni na maśle czosnkowym                       65

 

ZUPY

rosół z domowym makaronem              33

flaki po warszawsku                             39

krem z białych jarzyn z oliwą truflową   35

barszcz czerwony z kołdunami              37

szczawiowa z jajkiem faszerowanym    34

żurek na borowikach                            36

 

ŚWIEŻY MAKARON

z krewetkami w sosie pomidorowym     57

aglio olio pepperoncino                        41

carbonara                                             46

z sosem truflowym                               49

 

RYBY

tuńczyk z grilla w sosie z wasabi                                   94

krewetki na ostro i cytrynowe risotto z szafranem          92

filet seabassa na szpinaku blanszowanym                      89

 

DRÓB

pół kaczki pieczone po polsku z żurawiną  i gruszkami   94

sznycel z kurczaka z duszoną marchewką                      67

kotlet de volaille z kurczaka kukurydzianego z frytkami 74

 

MIĘSA

sznycel cielęcy z jajkiem sadzonym i młodymi ziemniakami  76

kotlet mielony z buraczkami     68

pieczona gicz jagnięca z ziemniakami obsmażanymi w ziołach 83

gołąbki w sosie z pomidorów i puree     67

talerz pierogów z duszoną cebulką, boczkiem i masłem szałwiowym 69

befsztyk z sosem (z czarnego pieprzu, z zielonego pieprzu                                                                           z masłem czosnkowym)              96                                                                                                                                

wołowina z rosołu w sosie chrzanowym z buraczkami 75

kotlet schabowy z kapustą z grzybami   71

 

DODATKI

pieczywo własnego wypieku                             20

francuskie młode ziemniaki z koperkiem              17

puree    17

frytki    16

ziemniaki obsmażane z ziołami             17

buraczki           16

kapusta z grzybami       20

jarzyny duszone na maśle         19

szpinak blanszowany    19

sałata mieszana 19

mizeria             17

warzywa z grilla            18

glazurowana marchewka           16

 

DESERY

créme brûlée     35

beza z kremem mascarpone i marakują  38

knedle ze śliwkami       36

sernik   34

naleśniki z powidłami śliwkowymi        38

 

LODY   29

śliwkowe

czekoladowe

waniliowe

kajmakowe

chałwowe

miętowe

śmietankowe

słony karmel

 

SORBETY      28

malinowy

cytrynowy

grejpfrutowy